Arhiva

23. Lampionada – ‘Moj Lampion za dan Grada Osijeka 2016.’

    Objavljeno 24.11.2016
    OsijekNews redakcija

    Povodom Dana Grada Osijeka, Turistička Zajednica Grada Osijeka je kroz aktivnost 23. Lampionada  pripremila nagradnu igru pod nazivom „Moj Lampion za dan Grada Osijeka 2016.“ u kojoj  sudjeluju  učenici osnovnih škola s područja grada Osijeka i bliže okolice. Nagrada koju sudionici nagradne igre  mogu osvojiti je tablet!

    TKO MOŽE SUDJELOVATI U NAGRADNOJ IGRI?

    Sudjelovati mogu svi učenici: osnovnih škola s područja Grada Osijeka, Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u RH, Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ i Centra tehničke kulture Osijek kojima je podijeljen materijal za izradu lampiona. Organizacijski odbor 23. Lampionade predložio je školama da nakon izrade lampiona u svojim prostorima  naprave izložbu. Izložbe u školama trajati će u razdoblju od 22. do 25. studenog 2016. godine.

    NAČIN PRIJAVE LAMPIONA?

    24. studenog 2016. godine postavljene  izložbe u školama posjetit će fotograf, koji dolazi ispred Turističke zajednice Grada Osijeka te će obaviti fotografiranje izrađenih lampiona. Za sudjelovanje u nagradnoj igri, pored izrađenog lampiona potrebno je postaviti prijavnicu. Lampioni pored kojih ne stoji prijavnica, ne mogu sudjelovati u nagradnoj igri.

    KAKO OSVOJITI TABLET?

    Sve fotografije izrađenih lampiona biti će objavljene 25. studenoga 2016. u 12:00 sati u zajednički album naziva „Moj Lampion za dan Grada Osijeka 2016. na Facebook stranici Turističke zajednice grada Osijeka „Visit Osijek – Turistička zajednica Grada Osijeka“. Nagradna igra traje do  2. prosinca 2016. do 12:00 sati. Autor lampiona čija fotografija  je prikupila najviše oznaka „sviđa mi se“ (eng. like)  pobjednik je nagradne igre  i osvaja tablet.

    ZAVRŠETAK NAGRADNE IGRE?

    Dana 2. prosinca 2016. u 12:00 sati završava nagradna igra na način da administrator službene Facebook stranice Turističke Zajednice Grada Osijeka mijenja status vidljivosti stranice iz javnog u privatni, kako bi se zaustavilo daljnje prikupljanje oznaka „sviđa mi se“ (eng. like). Stranica Turističke zajednice Grada Osijeka i album s fotografijama neće biti vidljiva i dostupna posjetiteljima sve do 13:00 sati. U vremenu od 12:00 do 13:00 sati traje pregledavanje broja oznaka „sviđa mi se“ (eng. like). Pobjednik je onaj koji je do 12:00 sati prikupio najviše oznaka „sviđa mi se“ (eng. like).   Prikupljanje oznaka „sviđa mi se“ (eng. like) koje je nastalo iza 13:00 sati neće promijeniti ishod pobjednika, jer je nagradna igra završena.

    ODREĐIVANJE POBJEDNIKA NAGRADNE IGRE?

    Administrator Facebook profila TZ Grada Osijeka i povjerenstvo  za organizaciju Lampionade 2016, pregledavaju  album  dana 2.prosinca 2016. u vremenu od 12:00 do 13:00 sati,  te uvidom u broj oznaka „sviđa mi se“ određuju sretnog dobitnika.

    DODJELA TABLETA POBJEDNIKU?

    Dodjela nagrade-tableta  sretnom dobitniku (autoru lampiona čija fotografija  je prikupila najviše oznaka „sviđa mi se“ )  biti će održana prigodom svečanog obilježavanja Dana grada Osijeka, dana 2.12.2016. u prostoru Arheološkog muzeja (zgrada Glavne straže na Trgu Sv. Trojstva 2 u Tvrđi) s početkom u 18:00 sati.

    RAZLOG NAGRADNE IGRE I PROJEKTA IZRADE LAMPIONA ZA DAN GRADA

    Na ovaj način škole se aktivno uključuju u obilježavanje i proslavu dana grada Osijeka putem sve prisutnog društvenog medija Facebook  i ujedno svojim učenicima omogućuju sudjelovanje u nagradnoj igri. Također ostvaruje se dodatna promocija aktivnosti  23. Lampionada i organizatora Turističke Zajednice Grada Osijeka.

    230. DAN GRADA OSIJEKA

    Dana 2. prosinca 1786. godine ujedinile su se tri dotada zasebne gradske cjeline, Donji grad, Tvrđa i Gornji grad u jedinstvenu gradsku općinu. Nedugo nakon ujedinjenja, 28. kolovoza 1809. godine, Osijek je proglašen slobodnim i kraljevskim gradom što je građanima donijelo mnoge povlastice, a gospodarstvenicima omogućilo lakše poslovanje. Inače, Osijek pod nazivom Mursa postoji još od doba starog Rima, današnje ime Osijek dali su mu u ranom srednjem vijeku Hrvati, a od 1196. godine u pisanom se obliku spominje pod Mađarskim nazivom Eszek. Njemačko ime našega grada je Esseg, a sama riječ „Osijek“ označava površinu pored rijeke Drave odsječenu od vode, pogodnu za naseljavanje stanovnika.

    IZLOŽBA LAMPIONA DO 16.01.2017.

    Sve lampione odabrane za na ovo natjecanje, moći ćete pogledati u Muzeju Slavonije (zgrada Glavne straže) na Trgu Svetog Trojstva br. 2 od 2. prosinca 2016. do 16. siječnja 2017. Ulaz na izložbu lampiona je besplatan.

    Na Facebook stranici Visit Osijek – Turistička zajednica grada Osijeka pogledajte i prošlogodišnje lampione, s 22. Lampioniade 2015.

    Za sva dodatna pitanja kontaktirajte:
    Ante Maras, Zajednica tehničke kulture grada Osijeka
    Mobitel: 097/ 737 1224
    E-mail: [email protected]

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Dan grada Osijeka 2015.

    U utorak, 2. prosinca 2015. grad Osijek slavi svoj dan. Na taj dan prije 229 godina, tj. 1786. godine su Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!