4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

crveni_kriz_natjecanje

21. Državno natjecanje mladih Hrvatskog crvenog križa

Samo natjecanje održano je u subotu, 13. svibnja na 20 atraktivnih lokacija na kojima su realistično prikazane situacije nesreće, a na kojima su natjecatelji pokazali svoje znanje prve pomoći.

Ekipa mladih Gradskog društva Osijek koju su predstavljali učenici Medicinske škole Osijek u sastavu Lorena Spreitzer, Matej Jurković, Renata Jakić, Lea Kasa, Florijan Hajba i Matea Paradžik s mentoricom Majom Rakin osvojili su prvo mjesto u kategoriji mladih na 21. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa.

21. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa održano je od 11. do 14. svibnja 2017. godine u Sisku. Na natjecanju se natjecalo 120 učenika, pobjednika gradskih, odnosno međužupanijskih natjecanja, u dvije kategorije – podmladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole). Samom natjecanju prethodile su brojne edukativne i zabavne aktivnosti kroz koje su svi sudionici imali priliku predstaviti kraj iz kojeg dolaze, predstaviti članove svojih ekipa kroz različite oblike kreativnog izražavanja te upoznavanje grada Siska i njegovih znamenitosti.

Samo natjecanje održano je u subotu, 13. svibnja na 20 atraktivnih lokacija na kojima su realistično prikazane situacije nesreće, a na kojima su natjecatelji pokazali svoje znanje prve pomoći. Za potrebe natjecanja u gradu je podignuto i 10 šatora, a svi građani imali su priliku pratiti natjecanje i uz to nešto i naučiti. Ove godine, u kategoriji podmlatka pobijedili su predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Split, a u kategoriji mladih predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Natjecanju su prisustvovali i brojni gosti i predstavnici suradnih organizacija. Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić i izvršni predsjednik Robert Markt istaknuli su važnost ulaganja u edukaciju i pripremu mladih kao zalog za budućnost Hrvatskog Crvenog križa, ali i društva u cjelini.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održana je na gradskom Korzu, nakon čega je ulicama Siska održana bakljada po uzoru na onu u Solferinu, a natjecanje je zatvoreno koncertom grupe Pavel.

Kao i svih dosadašnjih godina, mladi osječkog Crvenog križa za pobjedničku ekipu mladih u Osijeku su priredili doček te zajedno proslavili prvo mjesto. No, važnija od prvog mjesta činjenica je da osječki Crveni križ nastavlja s kontinuitetom podizanja kvalitete svojih programa koje provode u i za zajednicu, a posebno po pitanju prve pomoći i humanih vrijednosti među mladima. Svoje znanje i vještine mladi osječkog Crvenog križa osim na natjecanjima, redovno primjenjuju na brojnim javnim manifestacijama brinući se o sigurnosti sudionika i građana, ali i kroz brojne edukacije kojima nastoje povećati broj građana obučenih za pravodobno i pravilno pružanje prve pomoći, kao i aktivnostima usmjerenim prevenciji nepoželjnih oblika ponašanja i razvoju altruističkih stavova i ponašanja.

POREDAK EKIPA I OSTVARENI BODOVI NA 21. DRŽAVNOM NATJECANJU MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Podmladak

 1. GDCK Split (187,2)
 2. GDCK Ivanić Grad (183,9)
 3. GDCK Buje (182,6)
 4. ODCK Darda (182,2)
 5. GDCK Koprivnica (178,4)
 6. GDCK Zagreb (168,8)
 7. GDCK Ivanec (166,9)
 8. GDCK Nova Gradiška (164,3)
 9. GDCK Šibenik (157,4)
 10. GDCK Delnice (157)

Mladi

 1. GDCK Osijek (184,2)
 2. GDCK Vinkovci (182,5)
 3. GDCK Split (175,7)
 4. GDCK Zagreb (175,2)
 5. GDCK Sisak (174,6)
 6. GDCK Krapina (174,2)
 7. GDCK Buje (173,6)
 8. GDCK Koprivnica (172,9)
 9. GDCK Zadar (167)
 10. GDCK Rab (166)

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek