GOSPODARSTVO

Udruga Rame uz rame provodi projekt “Žena želi, žena može”

Svrha projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 20 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti te ujedno povećati kvalitetu života 120 krajnjih korisnika

    Objavljeno 20.07.2021
    Lana Matić

    Udruga Rame uz rame provodi projekt “Žena želi, žena može”

    Udruga Rame uz rame u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područna služba Osijek i Centrom za socijalnu skrb Osijek provodi projekt „Žena želi, žena može“ kodnog broja UP.02.1.1.13.0074.

    Ukupna vrijednost projekta je 1.857.300,00 kuna, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda intenzitetom potpore od 100%, odnosno u iznosu od 1.857.300,00 kuna. Projekt je odobren u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“.

    Svrha projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 20 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti te ujedno povećati kvalitetu života 120 krajnjih korisnika (osoba starijih od 65 godina i nemoćnih osoba).

    Projekt „Žena želi, žena može“ provodi se na području općine Čepin u trajanju od 18 mjeseci, dok će zaposlenice neposrednu podršku i pomoć u kućanstvima pružati 12 mjeseci.

    Dvadeset žena, pripadnica ciljane skupine, potpisalo je ugovor o radu na godinu dana te započelo s pružanjem usluga 1. studenog 2020. Trenutno je u projekt uključeno 150 krajnjih korisnika kojima naše žene svojim radom i društvom uljepšavaju dane i domove.

    Zaposlenice osobama starije životne dobi omogućuju podršku poput: pomoć u dostavi namirnica, održavanju čistoće domova, pripremi obroka u kućanstvima, održavanje okućnica, dostava lijekova, plaćanje računa, pružanje podrške kroz razgovore i druženje, pratnju u odlascima k liječniku, društvenim aktivnostima i slično. Također, zaposlenice korisnicima svakog mjeseca dostavljaju pakete higijenskih potrepština koje dobivaju iz projekta i koji ih posebno vesele.

    U ožujku su zaposlenice dobile nove bicikle za rad. Nabava opreme financirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

    S proljećem i lijepim vremenom došlo je vrijeme i za radove u vrtovima i sadnju cvijeća, ali i više druženja žena i korisnika na otvorenom. Nasmiješena lica i zadovoljne izjave naših korisnika znak su nam da imamo zaposlenice koje rade sa srcem i poticaj su da radimo još više i još bolje.

    Radujemo se što se provedbom projekta potiče socijalna uključenost i povećava kvaliteta života naših starijih sumještana te unapređuje radni potencijal teže zapošljivih žena. Također, zahvaljujemo svim korisnicima koji su nam ukazali povjerenje.

    SADRŽAJ PUBLIKACIJE ISKLJUČIVA JE ODGOVORNOST UDRUGE RAME UZ RAME.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

    Pripreme za proslavu rođendana Portanove krenule. U tijeku je nagradna igra u kojoj jednu/jednoga od vas očekuje besplatan shopping u vrijednosti 3.000 eura!

    Uputite se u Portanovu jer je svaki vaš račun prilika za osvojiti 3000 eura!

    Posao ovaj tjedan nude Tehmont-Gradnja, Obrt za ugostiteljstvo "BOTA", Studenac, Hering d.d., EMSO e-mobility solutions, pogledajte odgovara li što vašoj potrazi

    Nova otvorena radna mjesta u OBŽ